Prestatie Ontwerp Toepassing (POT)

Prestatie Ontwerp Toepassing, is zelden eenvoudig, en nooit gemakkelijk, vooral gezien de diversiteit van de standpunten die voortvloeien uit de betrokken belanghebbenden. Hoewel, voor uitdagende brandbeveiligingsproblemen kan de toepassing van deze werkwijze leiden tot oplossingen die superieur zijn dan de klassieke oplossingen, terwijl ongewenste of onwerkbare kenmerken worden geëlimineerd die zouden voortvloeien uit de strikte naleving van een voorgeschreven ontwerp. Deze verbeteringen worden gewoonlijk bereikt door integratie van alle van de brandbeveiligingssystemen in plaats van het ontwerpen van elk stuk afzonderlijk.

 

Lopend onderzoek in het begrijpen van brand-gerelateerde verschijnselen verbetert voortdurend het vermogen van de technische gemeenschap om te analyseren en het voorspellen van de prestaties van de structuren en / of installatie systemen eens onderworpen aan een brand. Elk voorgesteld Prestatie Ontwerp Toepassing vereist aanvaarding door een inspectie instelling, daarnaast vaak de verzekeraar, eigenaar van het gebouw alsmede andere belanghebbenden.

 

Het concept en de aanleg van Prestatie Ontwerp Toepassingen vereist geschoolde personen met een grondige kennis van de beginselen brandbeveiliging. Om deze reden wordt de toepassing, evaluatie, installatie en acceptatie van Prestatie Ontwerp Toepassingen alternatieven uitgevoerd door gekwalificeerde INGENIAL professionals.

 

 

 

Tyco QUELL Fire Sprinkler Systemen

Het Quell Fire Sprinkler Systeem is de eerste in zijn soort voor koude opslag, buitenopslag en onverwarmde opslagmagazijnen. In termen van prestaties, richt het Quell Fire Sprinkler Systeem zich effectief op een brand door middel van een hoog volume van water met een "omringen en verdrinken" configuratie om snel de warmte afgifte te verminderen. Deze brandbeveiligingsbenadering minimaliseert schade aan opslagfaciliteiten en waardevolle goederen.

» Het systeem hoeft geen dure antivriesoplossingen, de welke kunnen lekken en schade veroorzaken aan opslagmodaliteiten.
» Door enkel het plafond te beveiligen, elimineert men dure in-rek sprinklers en verhoogt men de stockage flexibiliteit.
» Biedt de laagste installatie- en onderhoudskosten.
» Gesteund door de industrie beste 10-jaar beperkte garantie.
» Voorziet in de beveiliging van hoge stapeling zoals, enkelvoudige- , dubbele- en meervoudige rekken alsook gepalletiseerde opslag en bulk stockage. Voor klasse III goederen tot 12.2m hoogte in gebouwen met plafond hoogte tot 14.7m. En groep A plastics gekartonneerde niet geëxpandeerde plastics modaliteiten tot 9.1m voor gebouw hoogtes tot 10.7m.

 

Het Quell Fire Sprinkler systeem biedt de totaaloplossing voor koude opslag magazijnen die voordelen aanbrengt die met stip zijn aangeduid bij facility managers wenslijst: hogere opslag en toegevoegde gevaren klassen. Omdat het Quell systeem voordelen brengt in beide gevallen, biedt dit systeem echte voordelen voor uw onverwarmde stockage opslagruimten. Nu bent u klaar om goederen van diverse gevaren klassen te beveiligen bij hogere gebouw- en opslag hoogtes, met meerdere flexibele opslag configuraties bij een gereduceerde installatie kost.

 

 

 

 

Viking ESFR Cold Storage Systeem

Het Viking ESFR Pre-Primed Single Interlock Preaction Cold Storage Systeem is een vast opgestelde brandbeveiligingsoplossing voor koelhuizen en diepvries opslagmagzijnen. Dit systeem kan ook toegepast worden voor gebouwen dewelke niet worden verwarmd. Het leidingnet is gevuld met een onderdruk staand propyleen glycol en water mengsel. De mengseldruk wordt beheerd door middel van een pompsysteem. Het systeem is een pre-primed preaction systeem met elektrische actuatie die gebruik maakt van een deluge klep met conventionele en elektrische actuatie trim gebruik makend van een erkend brandmeldpaneel met bijhorend detectie systeem. De stijgleiding bestaat uit twee Viking Easy Riser® Terugslagkleppen, één met de trim voor het pre-primed preaction systeem en een tweede met de by-pass trim tot matiging van de thermische overdracht van het antivries naar de watervoorziening.

 

De sprinklers toegepast in dit systeem zijn gesloten hitte-gevoelige Viking ESFR K25.2 Pendent sprinklers met een activatie temperatuur van 74 °C. Met dit systeem, zijn er enkel daknet sprinklers en geen dure in-rek sprinklers. Enkelvoudige-, dubbele- en meervoudige rekstapeling van het open type is toegelaten waarbij de sprinklers dienen ingepland te worden volgens de technische fiche van Viking en de laatste installatie regels komende van NFPA en/of de inspectie instelling of verzekeringsmaatschappij.

 

Om het water zo snel mogelijk 100% te verkrijgen, moet het systeem beperkt worden in volume. Het systeem gebruikt ofwel een 35% of 50% (afhankelijk van de minimale temperatuur in de ruimte die wordt beveiligd) volume mengsel van propyleen glycol en water (premix mengsel). Het propyleen glycol en water mengsel zorgt voor koeling en bevochtigend vermogen om de brand te controleren tot het moment dat er water wordt toegepast om de brand te blussen.

 

 

 

Droog Type ESFR Sprinklers

De ESFR-14 en ESFR-17 Droog type sprinklers zijn een eenvoudige te monteren en kosten bewuste oplossing voor de beveiliging van box-in-box koude opslag toepassingen. Door de eliminatie van pre-action systemen en in-rek sprinklers, de ESFR-14/17 Droog bieden gebouw eigenaars kosten besparingen, minder onderhoud en kleinere kans tot beschadigingen. De grote K-factor laat lagere drukken toe, resulterend in grotere flexibiliteit in leiding diameters en pomp karakteristieken. Gesteund door een UL Listing en FM keur, de ESFR-14/17 Droog Type sprinklers zijn de slimme keuze voor box-in-box koude opslag toepassingen. Temperaturen in deze vriezers/koelruimten mag zo laag als -51°C gaan, deze sprinklers worden enkel gevoed via een nat systeem.

 

 

 

Kwaliteit & Certificatie

  • » BOSEC - ISO 9001:2015 - VCA PETRO
  • » NFPA Lid
  • » BFSN Lid
  • » Quell Authorized Dealer
  • » Cold Store Service Partner
  • » EconAqua & ULF Mist Systems Dealer

Contact

Tel. +32 (0) 56 34 57 55
info@Ingenial.be
support@Ingenial.be

Evolis 23
Kortrijk - 8500 - Courtrai
Belgium - Europe